Predmet poslovanja udruženja

Predmet poslovanja Udruženja je promicanje obavljanja djelatnosti članova Udruženja, tj. proizvodnja, prerada i promet mineralnih sirovina i obuhvaća sljedeće djelatnosti:

  • predstavljanje djelatnosti članova pred zakonodavnim i drugim državnim tijelima radi promicanja i zaštite njihova interesa putem predlaganja donošenja i primjene propisa i drugih mjera gospodarske politike,
  • utvrdivanje okvirne politike proizvodnje i prometa te podsticanje poslovnih odnosa na domaćem i stranom tržištu,
  • uskladivanje i bilanciranje proizvodnje i prometa po strukovnim grupama,
  • Opširnije...

Zašto se učlaniti?

Što dobivamo učlanjenjem u GIU PROMINS?

Učlanjenjem u GIU PROMINS postajete dijelom velike hrvatske rudarske zajednice. Članice unutar Udruženja razmijenjuju informacije, analiziraju stanje na tržištu, dogovaraju korektne poslovne odnose i razmatraju pitanja od zajedničkog interesa. Kao vodeća strukovna asocijacija u Hrvatskoj, pokušavamo se nametnuti tijelima državne uprave, ponajprije na pitanjima zakonske regulative. Zajedničkim akcijama putem Udruženja određene stvari mogu se pokrenuti i promijeniti za naše zajedničko dobro, dok individualni pokušaji obično završavaju na pokušaju. Što smo brojniji, to smo i uvjerljiviji.

Opširnije...

STRUČNA EKSKURZIJA KROZ SLOVENIJU

Promins u suradnji sa Društvom tehničkih vodilj i predsjednikom  dr Željkom Pogačnikom, organizirao je stručnu ekskurziju u Sloveniju.Cilj ekskurzije je bio dobiti uvid u problematiku mineralnih sirovina koje imaju naši susjedi a pri tome se posjetilo nekoliko kamenoloma kao što su Verd, Laže i Črnotiče te posjet Cementari Salonit u Anhovu te se dobio uvid u rudarsku problematiku kao što je pitanje transporta, stečajno preuzimanje, NATURA 2000 i sl. a primjeri toga su se pratili kroz navedene kamenolome. Također posjet je iskorišten kako bi s eposjetile Sečovljanske Solane te Škocijanske Jame. 

03 Srpanj 2017